Auriculo
Ooracupunctuur en oorreflexologie


"In het oor is de hele mens weerspiegeld"


Niet alleen in voeten en handen, maar ook in het oor is de hele mens weerspiegeld.
Ooracupunctuur kenmerkt zich door het plaatsen van acupunctuurnaaldjes op gebieden van organen, acupunctuurpunten en meridianen.
Door het aanraken en stimuleren van deze plaatsen worden o.a. (chronische) pijnklachten, gewrichtsklachten, algehele disbalans, mentale klachten, hormoondisbalans verlicht en in balans gebracht.

We starten met een intake, hierbij breng ik al je klachten en evt. pathologie (ziekten) in kaart zodat de juiste en meest effectieve keuze gemaakt kan worden.
De behandeling duurt ca 45 minuten waardoor het zijn werking goed doet, daarna worden de naaldjes verwijderd. Dit gebeurt nagenoeg zonder last; je voelt een klein prikje bij het plaatsen van het naaldje, daarna wordt het gebied warm).
Daarnaast wordt er gewerkt met oa magnetische bolletjes en verblijfsnaaldjes, afhankelijk van wat er nodig is, voor een nog langduriger effect. Uiteraard wordt er hygienisch gewerkt en wordt dit afgedekt.

Ben je bang voor naalden dan kun je voor kiezen voor oorreflexologie waarbij, naast het handmatig stimuleren van de klacht corresponderende gebieden, magnetische bolletjes worden geplaatst. Deze blijven zitten tot ze vanzelf loslaten.

De mogelijkheden zijn legio, hieronder slechts een greep hieruit:

- chronische pijnen, pijnverlichting
- hoofdpijnen, migraine
- spierpijnen
- overprikkeld zenuwstelsel
- gewrichtspijnen en -beperkingen o.a. tenniselleboog, frozen shoulder, nek- en rugklachten, heup-, knie- en enkelklachten.
- allergieen en huidklachten o.a. hooikoorts (acute klachten én preventief), eczeem, psoriasis
- algehele disbalans fysiek
- algehele disbalans mentaal
- hormonale disbalans
- ondersteuning bij stoppen met roken en andere verslavingen
- ondersteuning bij afvallen
- stress gerelateerde klachten en overprikkeling
- burn out
- depressies en angst- en paniekklachten
- menstruatieklachten en -pijnen, PMS
- Post natale depressie

Auriculo kan een op zichzelf staande behandeling zijn, waarbij je lekker ontspant, maar kan ook onderdeel uitmaken van een andere (massage) therapie behandeling.