Baby en Kindermassage

Aanraken is een van onze levensbehoeften
Kinderen zijn veel gevoeliger dan volwassenen en hebben dit daarom zeker nodig. De massage heeft een kalmerende en ontspannende werking en is geschikt voor alle kinderen

Tevens kan de massage helpen bij:
- vaak ziek of verkouden
- niet goed in- of doorslapen
- onrust
- rusteloosheid
- hyperactiviteit (oa AD(H)D)
- weinig zelfvertrouwen
- te vroeg geboren kinderen
- groeipijnen

Bij de babymassage wordt het kleine lijfje zacht gemasseerd. Daar waar spanningen zich ophopen, mag er verzachting plaatsvinden.

Bij kindermassage worden o.a. hoofd, buik en voeten en onderbenen gemasseerd. Alles in overleg met het kind, waar voelt hij/zij zich goed bij
Hierbij kan ook de Jade steen worden gebruikt die verwarmd wordt; deze edelsteen zorgt oa voor ontspanning en rust.

Er is ook een aangepaste shiatsu en meridiaanmassage voor babies en kinderen.

Ook kan in een groep kindermassage gegeven worden. Dit is over de kleding heen, spelenderwijs waarbij goed opgelet wordt wat er gebeurt. Zo wordt op een veilige manier het lichaamsbewustzijn vergroot, zelfvertrouwen opgebouwd en is ontspannend. Wist je al dat kinderen die gemasseerd worden en zelf masseren niet pesten? Uit diverse onderzoeken is gebleken dat naast ontspanning voor de kinderen, ook het pestgedrag gereduceerd wordt. Hoe dat kan?
Je lichaam maakt serotonine en andere 'geluks'hormonen aan; dit zorgt voor een good feeling.

Naast lessen in mijn praktijk/yogastudio kan de groep kindermassage ook plaatsvinden op school of kinderdagopvang of gewoon met een groepje vriendjes/vriendinnetjes.
Kindermassage les kan ook heel goed gecombineerd worden met kinderyoga.