Master Coaching
Persoonlijke, lichaamsgerichte Coaching, meer dan even een gesprek

Bijna iedereen heeft te maken met moeilijke en makkelijke tijden in het leven. Alles verandert om je heen. Of dit nu je baan betreft of complexere levens gebeurtenissen zijn, soms kun je een steuntje in de rug gebruiken door over je problemen te praten met een professional, voor het krijgen van inzicht in jezelf of hulp bij jouw keuzes in het leven. Samen bespreken we de aanpak en werken we aan de zaken die jijzelf wilt en kunt aanpakken.

Wie ben ik als Master Coach?

Ik ben gediplomeerd Master Coach. Deze post HBO opleiding heb ik gevolgd bij het gerenomeerde Coachcollege de Baak (voorheen Europees Instituut) in Driebergen. De kracht van deze Master Coach opleiding ligt, naast zeer bruikbare technieken en de tools die zijn aangereikt, vooral in het naar mezelf kijken, reflecteren en mijn eigen thema's aanpakken. Dit maakt dat ik mijzelf goed ken, mijn eigen thema's herken en daardoor mijzelf kan 'leegmaken'; ik ben er voor jou als coachee en heb aandacht voor jouw problemen. Ik vind het belangrijk dat je je gehoord en gezien voelt, en je zelf verder kunt uiteindelijk; helderder, assertief krachtig en zeker.

Empathisch, authentiek, accepterend, nuchterheid; het zijn onderdelen van mij en voor mij kernbegrippen.
Een veilige bedding en daardoor wederzijds vertrouwen is naar mijn mening het allerbelangrijkste.
Ik wil dat jij je veilig voelt om aan te geven wat je dwars zit, zodat we tot de kern kunnen komen.

In jouw tempo, een volgende stap wanneer jij daaraan toe bent. We kijken samen naar wat er speelt, naar boven komt. Wat wil je, waar loop je tegenaan, wat heb je nodig (daarvoor), wat kan er allemaal (wel)?

Ik vraag je daarvoor te (leren) vertragen, te gaan voelen wat er nu aan de hand is. En commitment, om je huiswerk en soms oefeningen te doen. Dan gaat het voor je werken.

Mijn visie is holistisch, persoonlijk en lichaamsgericht.
Dat houdt in dat ik naar jou als hele persoon kijk, geen goed of fout, maar naar waar de balans ontbreekt en hoe deze te herstellen.
Door (weer) te gaan voelen, ervaar je heel andere dingen dan wat je hoofd allemaal bedenkt. En je mind kan heel veel bedenken, het wordt niet voor niets 'monkey mind' genoemd. Van beren op de weg tot overrelativeren.
Natuurlijk praten we over wat jou bezig houdt, en ik nodig je uit om de Body & Mind connectie weer op te zoeken en te herstellen. Dan wordt jouw hoofd een stuk helderder en je lichaam veel rustiger.

Ik kan je o.a. goed helpen bij:
- Stress en burn out, overwerktheid
- Assertiviteit en onzekerheid
- Hoog sensitiviteit (HSP)
- Life events, bv. na zwangerschap (PND), terugkerende problemen in werk en privé, het gevoel niet verder te komen, levensvragen bv (‘is dit nou alles’)
- Bewustwording en nuchtere spiritualiteit

Ik ben Master Coach, maar ook natuurgeneeskundig therapeut, massagetherapeut, ademcoach en yogadocente. Alles wat ik in mijn zeer ruime ‘pakket’ heb, zet ik waar nodig, in om er te zijn voor jou, om jou te begeleiden op jouw pad zodat je jezelf vrijer in je lichaam voelt en je innerlijke kracht voelbaar wordt. Zo maken wij er samen maatwerk van. Zodat de 'innerlijke waterspiegel' weer zacht golvend wordt en je je meer in balans voelt. Uiteraard spreek ik ook mijn eigen levens ervaringen aan, maar dit zal altijd alleen ondersteunend zijn. Jij bent namelijk jij, met jouw eigen visie en ervaringen.

De methodieken waar ik vaak mee werk zijn o.a.:

- Mindfulness & meditatie
- Ademwerk
- ACT (Acceptance & Commitment Therapy)
- Voice Dialogue (Innerlijke criticus, Innervoices)
- (Familie) opstellingen
- Transactionele Analyse
- Wandel- en natuurcoaching
- Tri energetica
- TRE (Trauma Release Excersises)

We starten altijd met een kennismakingsgesprek, wat kunnen wij voor elkaar betekenen en ook wat niet. Als het nodig is, verwijs ik je door naar een andere specialist; dit kan ook tijdens de coaching gebeuren, het ligt er aan wat er naar boven komt en of dit in mijn expertise ligt.