Magnesium behandeling en massage


Wat is magnesium?      

Magnesium is een zeer belangrijk en essentieel mineraal voor het menselijk lichaam. Magnesium zorgt voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymen in het menselijk lichaam.
Het lichaam maakt dit mineraal zelf niet aan, maar kan het wel opslaan. Magnesium zorgt voor het goed functioneren van je lichaam.

Dit komt tot uiting in een optimale werking van spieren, een goede darmwerking, de ontspanning van bloedvaten. Ook ons zenuwstelsel heeft magnesium nodig, het zorgt voor een goede prikkeloverdracht. Het hart- en vaatstelsel, spierstelsel, spijsvertering en het zenuwstelsel hebben een groot belang bij een juist magnesiumgehalte. Ook geeft het een samenwerking voor een goede opname van calcium en vitamine C, zorgt het voor een lage kalkafzetting in het lichaam (aderen, nieren, gal) en speelt het een grote rol bij bestrijding van depressies. Magnesium is dus van essentieel belang voor een goede werking van alle processen in je lichaam.

In tijden van fysieke en/of mentale stress, overbelasting en uitputting wordt (mede) de magnesiumvoorraad in het lichaam aangesproken en verbruikt. Hierdoor kan het lichaam minder goed gaan functioneren omdat het magnesium mist en wellicht een tekort heeft.

Door extra aanvulling van magnesium via een andere weg (inname of via de huid) is dan ook aan te raden om dit weer op peil te brengen. Dat kan via voeding (bv groene bladgroenten, avocado, noten, bananen etc.) maar dan moet je wel heel veel gaan eten hiervan; je lichaam verbruikt immers magnesium meteen weer.
Uit onderzoek is gebleken dat de lichaamseigen magnesium chloride het beste wordt opgenomen door je lichaam (dat heeft niet ieder voedingssupplement) en via de huid is dit een mogelijkheid met magnesiumchloride zodat het maag-darmkanaal niet onnodig wordt belast.

De in mijn praktijk gebruikte magnesium is puur natuur en al 250 miljoen jaar oud, onaangetast door mens en milieu en hoog geconcentreerd. Naast magnesium is er een cocktail van (minuscule) sporenelementen aanwezig in dit oeroude zout. Deze elementen dragen bij aan het heilzame effect van magnesium. De inzet van magnesium bij (sport)massage en voetreflextherapie verhoogt de intensiteit en het effect van de behandeling.

Magnesium ontspant - Het lichaamseigen magnesium komt via de huid direct in het interstitium. Daar is het op cellulair niveau vrijwel onmiddellijk actief wat een diepere ontspanning geeft. Ook zorgt het ervoor dat je nachtrust beter wordt.

Magnesium herstelt - Magnesium helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.

Magnesium ontzuurt - Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de Ph waarde in het lichaam.

In mijn praktijk is een combinatie behandeling van magnesium en (sport)massage of magnesiumvoetbad voorafgaand aan massage of voetreflextherapie mogelijk. Je klachten zullen sneller verdwijnen, spieren ontspannen zich beter, je zenuwestelsel ontspant beter wat allen ook zorgt voor een betere slaap.