Manuele Lymfedrainage (MLD)

De originele lymfedrainage techniek is ontwikkeld door Dr. Emil Vodder en is een zeer zachte vorm van massage, geschikt bij een zeer groot scala aan klachten zoals
zwellingen (oedeem), verstuikingen, bloeduitstortingen, spierpijnen, spierletsels, dystrofie├źn, slapeloosheid, klachten aan het zenuwstelsel en klachten als gevolg van stress.

Door zachte pompende bewegingen wordt tijdens de manuele lymfedrainage (MLD) de vochtopname door de lymfevaten bevorderd en het functioneren van goede vaten gestimuleerd. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfe vaten systeem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten.

Hierdoor wordt het lymfestelsel en daardoor de lichaamseigen afweer gestimuleerd, wat ook na griep en verkoudheid, ziekte en ziekenhuisopname zeer welkom is.

De behandeling duurt ca. 60 - 90 minuten, afhankelijk van welk deel of delen behandeld worden. Het verdient ter aanbeveling om naderhand ca 10 minuten te blijven liggen.