Udara massage - het Sanskriet woord voor buik.

Onze buik is een belangrijk deel van ons lichaam; een groot deel van onze spijsvertering en belangrijke organen bevinden zich hier en onze belangrijkste ademhalingsspier het diafragma.
Het is tevens een heel gevoelig en persoonlijk deel van ons, wat met zachtheid en respect behandeld dient te worden. Veel stress, angst, onzekerheid en boosheid worden door ons lichaam opgeslagen en 'vastgezet' in ons lichaam, waaronder een groot deel in de buik.

Dit zorgt voor vaak voor spanningen in buik, ademhaling en onderrug, maar ook in huidproblemen bijv eczeem en ontstekingen.
De darmen worden niet voor niets ons tweede brein genoemd. Als de spijsvertering niet goed is, worden de voedingsstoffen niet goed opgenomen en (een deel van) de afvalstoffen niet goed afgevoerd.
De buik is tevens de hoofdzetel van de dosha's; hier kan dus veel verbetering plaatsvinden in zowel fysiek, mentaal als emotioneel welzijn.

De werking van de Udara massage:
- ontspannend voor zowel lichaam als geest
- verzachtend
- fysieke en mentale spanning verminderen/loslaten
- vastgezette emoties krijgen de ruimte om te verminderen en te verwerken
- ontgifting (detox), ama wordt afgevoerd
- verbeteren van de stoelgang
- energiestroom komt weer op gang
- blokkades verminderen
- verbetering van de ademhaling door ontspanning van spieren en mentaal
- de stofwisseling wordt geactiveerd
- werkt ook op emotioneel en energetisch vlak

De massage kan zowel alleen als buikmassage als massage van buik en nek/schouder, voet/hand of hoofd/gelaat ontvangen worden.
De massage is altijd maatwerk.