Voetreflextherapie

Het hele lichaam, dus alle organen, ledematen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten.
Met een voetreflex behandeling wordt het lichaam reflectoir gestimuleerd; zowel bloedomloop, lymfestroom als zenuwweefsel en meridianen en acupuntuurpunten worden gestimuleerd.
Door de zones te behandelen ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan of lichaamsdeel. Hierdoor kan het beter gaan functioneren, blokkades in het orgaan of de energiebaan lossen op of verminderen. Hierdoor verminderen de klachten en wordt het hele lichaam weer in balans gebracht. Dit is ook het doel van de behandeling.

Door regelmatig een voetreflexbehandeling te ondergaan wordt het lichaam zelf gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen, wat erg groot is. Het ontdoet zich van afvalstoffen, het immuumsysteem wordt versterkt en je krijgt nieuwe energie.

Voetreflexzone behandeling werkt oa bij:
- hoofdpijn/migraine
- CANS klachten (voorheen RSI)
- stressgerelateerde klachten
- reuma
- darm- en spijsverteringsklachten
- menstruatieklachten
- vermoeidheid
- onrust
- slechte nachtrust
- algeheel gevoel van onrust of angst


De voetreflexzonetherapie kan op meerdere manieren worden ontvangen; door een lichte behandeling en aanraking van de voeten, enkels en onderbenen. Ik werk met zowel Westerse als Oosterse technieken en drukpunten om uw klachten effectief te behandelen.
Tevens is het mogelijk om, als de voeten te gevoelig zijn of zelfs ontbreken, tóch de behandeling succesvol te ontvangen. Mijn handen raken uw voeten dan niet aan.

Je kunt kiezen voor een ontspannend en ontgiftend voetenbad vooraf; dit bevordert het afvoeren van afvalstoffen zodat de massage nog beter kan inwerken. Tevens is het mogelijk om de voeten te laten scrubben i.c.m. het voetenbad.

De therapie is, afhankelijk van de graad van de klacht(en), een sessie van 4 tot 5 wekelijkse behandelingen tot aan een onderhoud voor het lichaam bijv eens per maand.

Ook voor babies en kinderen is een voetreflexzone behandeling geschikt. Hiervoor is een speciale reflextechniek, zacht maar effectief. Deze kan veel klachten verlichten voor zowel kind als ouder! Deze behandeling duurt voor kinderen ca. 30 minuten en zal altijd de eerstgenoemde, zachte behandeling zijn. Voor babies is de behandeling nog korter. Babyreflexologie kan ik je leren zodat je zelf je kindje kunt ondersteunen bij slechte slaap, krampjes ed.

Deze behandelingen worden vaak deels vergoed volgens de aanvullende verzekering van de ziektekostenverzekering. Ik ben aangesloten bij het BATC en de BER. Informeer bij de verzekeraar of er vergoeding mogelijk is. Feelings heeft hierin zelf geen inzage.