Voetreflextherapie

Voetreflexzone therapie is gebaseerd op de wetenschap dat het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten, de zogeheten reflexzones.
Door deze zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan of lichaamsdeel waardoor kan het beter gaat functioneren.

Naast een heerlijke ontspanning voor lichaam en geest worden klachten verminderd en kunnen verdwijnen.
Het hele lichaam komt weer in balans.

Door regelmatig een voetreflexbehandeling te ondergaan wordt het lichaam zelf gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Het ontdoet zich van afvalstoffen, het immuumsysteem wordt versterkt en het krijgt (nieuwe) energie.
Voetreflextherapie geeft goede resultaten bij o.a.:
- Stress en rusteloosheid
- Slapeloosheid en (chronische) vermoeidheidsklachten
- Hoofdpijn en migraine
- Nek- en schouderklachten
- AD(H)D klachten
- Hooikoorts, allergie en verkoudheid (ook chronische)
- Spijsverteringsklachten
- Voor en na operaties ter bevordering van het herstel
- Weerstandverhoging
- Preventief ter bevordering van de gezondheid (onderhoud)

Naast de Westerse reflexzonetechnieken kun je ook kiezen voor de Chinese acupuntmassage ChinflexR ,een combinatie daarvan, de lymfedrainagemassage en bewustwordingsmassage.

Een voetreflexzone behandeling van 60 min is € 45,-. De therapie is, afhankelijk van de graad van de klacht(en), een sessie van minimaal 4 tot 5 behandelingen. Deze behandelingen kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden door uw ziektekostenverzekering (aanvullende dekking). Klik hier voor de ziektekostenverzekeraars en raadpleeg uw polis. 

Voorafgaand aan de voetreflextherapie kun je kiezen voor een ontspannend en ontgiftend voetenbad; zo werkt de massage beter in op het lichaam, je bent meer ontspannen en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.
De gebruikte massagecrème en -olie op natuurlijke basis werken eveneens ontgiftend en ontspannend en is bovendien deodoriserend en schimmelwerend.