Yoga is een eeuwenoude methode waarbij het uitgangspunt beheersing over lichaam en geest te krijgen door verschillende oefeningen.

De Yogahoudingen hebben een positief effect op het lichamelijk functioneren en bevorderen evenwicht in denken en doen.

Regelmatige training zorgt voor een verbetering in concentratie, een balans in het lichaam en leert het om te gaan met de emoties en ups en downs van het leven. Yoga maakt ons bewust van het lichaam en kan ons leren spanningen te reguleren en te verminderen.
Het maakt je bewust van lichaam en geest.

Er zijn verschillende vormen van yoga, bij Feelings Yoga maak je kennis met de Hatha Yoga en Hatha Flow Yoga.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van houdingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama’s) en meditatie om het lichaam geest en je gevoel in een betere balans te krijgen. Dt heeft een positieve invloed op je algemeen welzijn.

Hatha Yoga is van oorsprong "harde yoga" en werd voornamelijk beoefend door mannen, die hadden meer oefening nodig om tot geestelijke verlichting te komen dan vrouwen. Inmiddels is Hatha Yoga in het Westen erg bekend en wordt door zowel mannen als vrouwen beoefend.
Asana's zijn om je gezondheid te bevorderen en om lichaam en geest energie te geven, wat weer nodig is om je meer in balans te krijgen. Yoga kan je helpen bij het ontwikkelen van je wilskracht en concentratie en biedt je de mogelijkheid jezelf terug te trekken om zo tot rust te kunnen komen.

De ademhalingsoefeningen zijn heel belangrijk voor het beoefenen van Hatha yoga. Wanneer je je ademhaling meer onder controle hebt, stimuleer je je lichaam om meer samen te werken met je geest en je gevoel waardoor je balans creëert.

Yoga is voor jong en oud en is niet prestatiegericht. iedereen kan yoga beoefenen. De een is lenig en de ander niet, dit maakt niets uit voor wat Yoga voor je doet. Belangrijk is om je grenzen te (leren) herkennen en te accepteren en respecteren.
Naast de Asana's (oefeningen) en Pranayama's (ademhalingstechnieken) komt ook meditatie en mindfulness aan bod.


Kijk ook voor meer informatie op Feelings Yoga Beuningen
Voor het lesschema, de lessen, trainingen en workshops Meditatie, Mindfulness & Yoga en Meditatie vind je meer informatie op bovengenoemde site.


Voor de yoga doe je makkelijk zittende kleding aan die niet knelt, bijvoorbeeld een joggingbroek en shirt.

Daarnaast een handdoek om op het yogamatje te leggen, dit voelt vaak prettiger.
Neem eventueel ook een vest en sokken mee voor het geval je het frisser krijgt.

Tot yoga!

(Bron tekstdelen: Kinderyoga Adhara)