Yoga Nidra
bewezen pure diepte ontspanning


Yoga Nidra wordt ook wel slaap van de yogi genoemd. Het is echter wel veel meer dan een powernap of een bodyscan!

Het is een wetenschappelijk bewezen vorm van yoga waarbij je in een toestand van diepe ontspanning komt. Dit gaat zelfs verder dan meditatie. Een geleide yogabeoefening, waarbij je lichaam in slaaptoestand komt maar je bewustzijn helder en wakker is. Je slaapt dus niet tijdens de Yoga Nidra.
Een uur Yoga Nidra (mits wakker) staat gelijk aan 3-4 uur goede slaap.

Tijdens de Yoga Nidra staat je bewustzijn goed open voor het oppikken van informatie en maak je contact met je onderbewustzijn. Daarom herhaal je tijdens de oefening positieve intenties voor jezelf (Sankalpa) voor jouw persoonlijkheid. Door dit tijdens Yoga Nidra te doen, ga je dit daadwerkelijk in je leven manifesteren.

Yoga Nidra is wetenschappelijk bewezen en ondersteunt je, het helpt je verder in herstel van lichaam en geest, in je leven. Het is vooral goed als je veel last hebt van stress, angsten, depressie of oververmoeidheid maar ook als je meer ontspanning of herstel kan gebruiken tijdens of na bijvoorbeeld ziekte. Hierbij staat je zenuwstelsel constant ‘aan’ en kom je niet meer tot diepe rust. En deze rust hebben ons lichaam en onze geest wel nodig om op te laden! En in deze huidige tijden van overprikkeldheid, is dit geen overbodige luxe.

Al met al een prachtige yogavorm die je veel kan opleveren.
Bij Feelings krijg je alleen de traditionele Yoga Nidra, onderwezen vanuit de Traditionele Satyananda Yoga Nidra leer. Deze kent een opbouw die nodig is om je lichaam en geest steeds voor te bereiden op de volgende stap in Yoga Nidra. Een mindfulle bodyscan is echt iets anders.

Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op voor groepsles of privé training.