Touch for Health - zacht en effectief


Er bestaan verschillende stromingen binnen de toegepaste Kinesiologie, waarvan Touch for Health (TfH) er een is.
TfH is ontwikkeld door John Goodheart en John F. Thie als een systeem waarbij het de bedoeling is dat iedereen in staat is zijn/haar medemens weer in balans te brengen.

Hoe werkt het?

Door je lichaam lopen veertien energiebanen: meridianen. Ontstaan er blokkades, dan stroomt de energie niet meer goed door. Touch for Health is een methode die door middel van spiertesten de blokkades opspoort en verhelpt. Dat opsporen gebeurt met spiertesten. Die kun je zien als een soort feedbackmechanisme van je lichaam. Ben je er achter waar de blokkades zitten, dan kun je ze met diverse technieken opheffen. De energie gaat stromen en voel je je beter terwijl je klachten gaan afnemen. De meridianen zijn inmiddels wetenschappelijk bewezen; o.a. de acupunctuur, tui na massage, Thai yoga massage en Chinese voetreflex (Chinflex - zie elders op de site) maken hier al eeuwenlang gebruik van.

Bij Touch for health wordt een 14-tal spieren getest (soms meer), waarbij elke spier staat voor de werking van een bepaald gebied en orgaan in het lichaam. Als de spier zwak test, dan kan deze worden versterkt door middel van het stimuleren van een meridiaan en/of het masseren van drukpunten. Hierbij worden dezelfde punten en meridianen gebruikt als bij acupressuur en acupunctuur.

Doordat spieren/meridianen worden gestimuleerd en gecorrigeerd, komt het systeem van lichaam en geest weer in balans. Deze methode is bedoeld als preventieve werking: doordat lichaam en geest in balans zijn, kun je stress beter aan.

Touch for Health werkt preventief, doordat spieren/meridianen worden gestimuleerd en gecorrigeerd.

Altijd inzetbaar, en voor iedereen geschikt, zelfs bij babies.

Met Touch for Health activeer je het zelfhelende vermogen en dus de gezondheid van je lichaam. Dat maakt dat je Touch for Health bij alle soorten klachten geschikt is. Van spijsverteringsproblemen tot longklachten, van eczeem tot slapeloosheid en van rugpijn tot hoofdpijn. Je lijf neemt het zelf weer over, waardoor klachten minder kunnen worden of zelfs verdwijnen.

Energieblokkades ontstaan door stress. Hierbij is stress een breed begrip – het kan alles zijn wat je systeem uit balans brengt. Denk aan je gezondheid als een piramide. Die heeft vier zijdes: structuur, emotie, chemie en intellect. Eigenlijk wie jij van binnen bent. Er is ook een buitenkant: jouw situatie, bestaande uit geschiedenis, toekomst en waarheid. Al die aspecten werken voortdurend op elkaar in. Niet verbazend dus dat jouw lichamelijk en emotioneel welbevinden op allerlei manieren beïnvloed kan worden. Touch for Health helpt je om de balans tussen de verschillende zijdes te herstellen.

Ook kan met Emotional Stress Release bepaalde thema's of gebeurtenissen die stressvol zijn, verlichten.