Ik ben Kitty en ik woon in Beuningen. Ik word blij van: yoga natuurlijk 😉, mijn gezin, hockeyen, dansen, buiten zijn (en lekker binnen knus opwarmen met een boekje op de bank), wandelen, Zweden.

Wat mij in mijn werk als financieel/subsidie expert het meeste aansprak was het adviseren, mensen helpen. Dat heb ik 20 jaar gedaan, voordat ik het roer omgooide voor een sabbatical.

Ik heb gekozen wat te doen met het stukje van mijn werk waar ik de meeste energie van krijg, mensen helpen. En dat doe ik nu graag als Yin yogadocent.

Yin is voor mij een oplaadmoment helemaal voor mezelf. Rust en ruimte in mijn hoofd, bewustwording. Yoga heeft me geleerd bewust te zijn van mijn grenzen, van hoe met me is en te handelen op basis van wat ik op dat moment nodig heb. Niet alleen op de mat, maar juist ook in het dagelijks leven. Yoga help me in balans te blijven en om gezonder ouder te worden.

Je hoeft niets te kunnen, je kunt het gewoon leren. Yin yoga is een mooie, zachte, toegankelijke vorm van yoga, waarvoor geen spierkracht gebruikt wordt en waarbij je diep tot in het bindweefsel rekt. Onze gewrichten worden heel langzaam stijver en dat begint al vanaf ons 25e jaar. Door 3-5 minuten in een houding te liggen wordt de doorstroming van het vocht in je bindweefsel bevorderd. Dat creëert ruimte en flexibiliteit.

En dat alles door ‘gewoon’ in een houding te liggen. En het enige wat je hoeft te doen is je adem te volgen en te observeren wat er gebeurt, met je aandacht bij je lichaam, bij je adem. En iedere les weer opnieuw bekijken wat op dat moment voor jou de perfecte houding is, waarbij je een constante rek opzoekt, waarbij je je ambitie loslaat, waarbij je niet kijkt naar wat jouw buurvrouw kan, maar je eigen houding ontdekt, zonder te forceren, dan kun je je overgeven en dan werkt Yin het beste.

Die ambitie loslaten, is misschien wel het moeilijkste bij Yin en daar wil ik je graag bij helpen en begeleiden.

Yin yoga wordt steeds populairder. In de yogastudio in Wijchen waar ik werkte, was Yin de meest bezochte les. Die studio moest noodgedwongen haar deuren sluiten. Waar een deur sluit, gaat er ook weer een open. Fijn dat ik bij Iris nu kan doen wat ik heel graag doe. Ik kijk ernaar uit om jou les te gaan geven.

Kom je een les volgen bij me op de mat?


Cupping Therapie

Cupping Therapie is een eeuwenoude behandelvorm. Bij de Egyptenaren was dit al een behandelmethode om klachten te verlichten, energie blokkades op de heffen en meer ontspanning te creeren. Ook in o.a. Indonesië wordt dit veelvuldig toegepast.

Inmiddels weten we ook in het Westen dat dit bijzonder goed werkt; steeds meer topsporters zie je met de 'ronde en rode vlekken' lopen. 

Door middel van een vacuum dat wordt gecreëerd wordt het weefsel eronder gestimuleerd om de blokkade of klacht los te laten. Dit kan