Yoga Nidra
bewezen pure diepte ontspanning

                                                                                            

Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga of slaap van de yogi genoemd. Het is wel veel meer dan een powernap. Het is een vorm van yoga waarbij je in een toestand van diepe ontspanning komt. Een geleide yogabeoefening, waarbij je lichaam in slaaptoestand komt maar je bewustzijn helder en wakker is.
Je slaapt dus niet tijdens de Yoga Nidra.

Tijdens deze 'geestestoestand' staat je bewustzijn goed open voor het oppikken van informatie. Daarom herhaal je tijdens de oefening positieve affirmaties en intenties voor jezelf. Hierdoor is de kans groot dat je deze intenties ook echt realiseert in je dagelijkse leven.

Yoga Nidra is wetenschappelijk bewezen en ondersteunt je. Het is vooral goed als je veel last hebt van stress, angsten, depressie of oververmoeidheid maar ook als je meer ontspanning of herstel kan gebruiken tijdens of na bijvoorbeeld ziekte. Hierbij staat je systeem constant ‘aan’ en kom je niet meer tot diepe rust. En deze rust hebben ons lichaam en onze geest wel nodig om op te laden! En in deze huidige tijden van overprikkeldheid, is dit geen overbodige luxe.

Al met al een prachtige yogavorm die je veel kan opleveren.
Naast deze yoga vorm wordt er met de Yoga Nidra met klanksessie gewerkt met diverse instrumenten die bepaalde klanken geven en ontspanning ter voorbereiding op de Yoga Nidra.