In Japan maakt men al sinds heugenis gebruik van de kracht van de natuur, en in de grotere steden de Sento, de Japanse badhuizen. In de kleine dorpjes waren geen badhuizen, maar vonden ze een manier om het lichaam, na een dag hard werken op het land, intens te reinigen, te verzorgen en intensief te masseren zodat lichaam en geest een goede en ontspannen nachtrust kregen en men vol energie weer aan de volgende dag hard werk kon beginnen.

Het heuvelachtige streek Shinshiro staat bekend om haar vele rijstterrassen. Een aantal keer per jaar staan de rijstvelden in bloei en vullen de kleine witte bloementjes de lucht met een zoete vanilleachtige geur. Treatments® heeft tonka bonen als basisnoot gebruikt, aangevuld met zoete en frisse geuren als ylang ylang, roos en witte lelie om de overweldigende geur van de kleine rijstbloesems uit Japan in haar producten tot leven te laten komen.

In de massage wordt stevig en intensief gemasseerd met handen en Sutikku's; een soort massageduimen die verharde spieren doen ontspannen zodat je naast fysiek, ook mentaal de spanning van de dag kan laten gaan. Een grondige reiniging van de huid gaat aan de massage vooraf.

De behandeling, al naar gelang de tijd, omvat een scrub, reininging en massage van rug, achterzijde lichaam of voor en achterzijde lichaam incl gezicht. Indien gewenst kan deze gecombineerd worden met een shiatsu op specifieke drukpunten en fricties op spierknopen.
De behandeling is inclusief een geselecteerd product met keuze uit badbruisbal, sea salt scrub, hair & body foam of shower oil.

De producten van Shinshiro zijn verkrijgbaar in mijn praktijk, ook in cadeauverpakking. Op de foto hierboven een greep uit het assortiment. De prijzen zijn vanaf € 4,95.