Voetreflextherapie

Het hele lichaam, dus alle organen, ledematen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten.
Door de zones te behandelen ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan of lichaamsdeel. Hierdoor kan het beter gaan functioneren, blokkades in het orgaan of de energiebaan lossen op of verminderen. Hierdoor verminderen de klachten en wordt het hele lichaam weer in balans gebracht. Dit is ook het doel van de behandeling.

Door regelmatig een voetreflexbehandeling te ondergaan wordt het lichaam zelf gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Het ontdoet zich van afvalstoffen, het immuumsysteem wordt versterkt en het krijgt (nieuwe) energie.

Voetreflexzone behandeling werkt oa bij:
- hoofdpijn/migraine
- RSI- stressgerelateerde klachten
- reuma
- darm- en spijsverteringsklachten
- menstruatieklachten
- vermoeidheid
- onrust
- slechte nachtrust

De voetreflexzonetherapie kan op meerdere manieren worden ontvangen; door een lichte behandeling en aanraking van de voeten en enkels. (let wel, dit kan toch gevoelig zijn). Tevens is het mogelijk om, als de voeten te gevoelig zijn of zelfs ontbreken, tóch de behandeling succesvol te ontvangen. Mijn handen raken uw voeten dan niet aan.

De andere behandelwijze is gebaseerd op de Westerse en Chinese voetreflexzone technieken. Door middel van één of beide technieken (incl. Chinese acupuntmassage (Chinflex®)) kunnen klachten effectief behandeld worden. Deze vorm van behandelen voelt aan als een massage. Ook bij deze behandeling kunnen er gevoelige plaatsen op voet, enkel en onderbeen zijn.

Je kunt kiezen voor een ontspannend en ontgiftend voetenbad vooraf; dit bevordert het afvoeren van afvalstoffen zodat de massage nog beter kan inwerken. Tevens is het mogelijk om de voeten te laten scrubben i.c.m. het voetenbad. Voor beiden een kleine meerprijs (niet voor kinderen en babies).

Een voetreflexzone behandeling van 60 min is € 45,-. De therapie is, afhankelijk van de graad van de klacht(en), een sessie van minimaal 4 tot 5 behandelingen.

Ook voor babies en kinderen is een voetreflexzone behandeling geschikt. Deze kan veel klachten verlichten voor zowel kind als ouder! Deze behandeling duurt voor kinderen ca. 30 minuten en zal altijd de eerstgenoemde, zachte behandeling zijn. Voor babies is de behandeling nog korter. Denkt u bij 30 minuten aan € 25,-; voor babies € 15,-.

Deze behandelingen gaan per januari 2016 vergoed worden volgens de aanvullende verzekering van de ziektekostenverzekering. Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die (een deel) van de behandeling(en) vergoeden. Klik hier voor de verzekeraars.