Ik ben Kitty en ik woon in Beuningen. Ik word blij van: yoga natuurlijk 😉, mijn gezin, hockeyen, dansen, buiten zijn (en lekker binnen knus opwarmen met een boekje op de bank), wandelen, Zweden.

Wat mij in mijn werk als financieel/subsidie expert het meeste aansprak was het adviseren, mensen helpen. Dat heb ik 20 jaar gedaan, voordat ik het roer omgooide voor een sabbatical.

Ik heb gekozen wat te doen met het stukje van mijn werk waar ik de meeste energie van krijg, mensen helpen. En dat doe ik nu graag als Yin yogadocent.

Yin is voor mij een oplaadmoment helemaal voor mezelf. Rust en ruimte in mijn hoofd, bewustwording. Yoga heeft me geleerd bewust te zijn van mijn grenzen, van hoe met me is en te handelen op basis van wat ik op dat moment nodig heb. Niet alleen op de mat, maar juist ook in het dagelijks leven. Yoga help me in balans te blijven en om gezonder ouder te worden.

Je hoeft niets te kunnen, je kunt het gewoon leren. Yin yoga is een mooie, zachte, toegankelijke vorm van yoga, waarvoor geen spierkracht gebruikt wordt en waarbij je diep tot in het bindweefsel rekt. Onze gewrichten worden heel langzaam stijver en dat begint al vanaf ons 25e jaar. Door 3-5 minuten in een houding te liggen wordt de doorstroming van het vocht in je bindweefsel bevorderd. Dat creëert ruimte en flexibiliteit.

En dat alles door ‘gewoon’ in een houding te liggen. En het enige wat je hoeft te doen is je adem te volgen en te observeren wat er gebeurt, met je aandacht bij je lichaam, bij je adem. En iedere les weer opnieuw bekijken wat op dat moment voor jou de perfecte houding is, waarbij je een constante rek opzoekt, waarbij je je ambitie loslaat, waarbij je niet kijkt naar wat jouw buurvrouw kan, maar je eigen houding ontdekt, zonder te forceren, dan kun je je overgeven en dan werkt Yin het beste.

Die ambitie loslaten, is misschien wel het moeilijkste bij Yin en daar wil ik je graag bij helpen en begeleiden.

Yin yoga wordt steeds populairder. In de yogastudio in Wijchen waar ik werkte, was Yin de meest bezochte les. Die studio moest noodgedwongen haar deuren sluiten. Waar een deur sluit, gaat er ook weer een open. Fijn dat ik bij Iris nu kan doen wat ik heel graag doe. Ik kijk ernaar uit om jou les te gaan geven.

Kom je een les volgen bij me op de mat?


Training Ontspanningsmassage

Hoe aangenaam is het om zelf gemasseerd te worden? Massage ontspant, verbetert je concentratie en je slaap, bevordert je weerstand, laat je weer 'ín je lijf' zijn (en zo zijn er nog meer voordelen) kortom met massage werk je aan je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Misschien wist je dit al, maar weet je ook hoe ontspannend een massage geven is? Dat kun je nu zelf gaan ervaren in deze training! Masseren kun je leren en wel in één dag.

We beginnen met een korte uitleg wat massage is en doet, wanneer juist en wanneer juist niet te masseren en natuurlijk de massage zélf ondergaan en leren. In deze training leer je, op een juiste manier, massage van rug en nek. Een plaats die (bijna) iedereen fijn vindt om gemasseerd te worden.

Met deze training kun je een heerlijke massage geven, zowel in je praktijk als privé.

De training wordt gegeven in groepsverband, je kunt je individueel of met meerdere opgeven. De groep is maximaal 8 personen zodat iedereen alle aandacht kan krijgen die hij/zij nodig heeft. De lesdag is van 10:00u tot +- 15:30u; de koffie en thee staan klaar vanaf 9:30 uur. De kosten zijn € 125,- inclusief reader, certificaat en onbeperkt gebruik van koffie, (kruiden)thee, sap en water.


Wil je hierna meer leren, bijvoorbeeld ontspanningsmassage lichaam (deel 2) of verdieping in de Klassieke massage met anatomie, dan neem je gewoon even contact op.

Ook is privéles mogelijk.