Yoga Nidra
bewezen pure diepte ontspanning

                                                                                            

Yoga Nidra wordt ook wel slaap van de yogi genoemd. Het is echter wel veel meer dan een powernap. Het is een vorm van yoga waarbij je in een toestand van diepe ontspanning komt. Dit gaat zelfs verder dan meditatie. Een geleide yogabeoefening, waarbij je lichaam in slaaptoestand komt maar je bewustzijn helder en wakker is. Je slaapt dus niet tijdens de Yoga Nidra.

Tijdens deze 'geestestoestand' staat je bewustzijn goed open voor het oppikken van informatie. Daarom herhaal je tijdens de oefening positieve affirmaties en intenties voor jezelf (Sankalpa) voor jouw persoonlijkheid. Door dit tijdens Yoga Nidra te doen, ga je dit daadwerkelijk in je leven manifesteren.

Yoga Nidra is wetenschappelijk bewezen en ondersteunt je, het helpt je verder in je leven. Het is vooral goed als je veel last hebt van stress, angsten, depressie of oververmoeidheid maar ook als je meer ontspanning of herstel kan gebruiken tijdens of na bijvoorbeeld ziekte. Hierbij staat je systeem constant ‘aan’ en kom je niet meer tot diepe rust. En deze rust hebben ons lichaam en onze geest wel nodig om op te laden! En in deze huidige tijden van overprikkeldheid, is dit geen overbodige luxe.

Al met al een prachtige yogavorm die je veel kan opleveren.

Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op